Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Pane Ptáčku, nemáte zcela pravdu. Znám daleko větší spousty bedomovců, kterým je roky tiše tolerováno, že se v domě mrazů nechají hospitalizovat s omrzlinami v zimě či dehydratací v létě a pak zvesela okrádají spolupacienty za bezmocného přihlížení personálu (oni pacientům peníze do úschovy vzít nesmí a hned vzápětí čilá bezdomovec se zkrátka nabídne "babi, já Vám pro tu limču doběhnu, když Vaši mladí nejdou").

Stejně tak jsem zažila bezdomovce, který šel na běžnou kontrolu, jak zul boty a ponožky, aby se domohl soucitu na chirurgické pohotovosti, čímž odhlalil díky cukrovce uřezané mokvající infekci šířící prsty u nohou. Jenže to byl tentýž bezdomovec, který každý den předtím a potom (v tom deliriu si mě samozřejmě nezapamatoval) žebral peníze na krabičák s kolou, což je přesně to, co prospívá jeho cukrovce, že???

0 0
možnosti
MK

Polický jako obvykle perlí, aniž by měl elementární znalosti o problému. Takže, většina bezdomovců není na ulici vlastní vinou, mimo sice podstatnou, ale menšinovou část, pro které je to styl života a ti opravdu netouží po něčí pomoci, maximálně dokáží pomoc zneužít. Jedna skupina bezdomovců jsou lidé trpící alkoholismem. Nejsou to alkoholici v pravém slova smyslu, kteří si dají každý den svých deset kousků, ale lidé opravdu nemocní a i když se léči, tak riziko recidivy je u nich strašně vysoké a v podstatě stačí jakýkoliv spuštěč. Jejich léčba je strašně náročná a nezaručuje výsledek, protože tito lidé většinou nemají zázemí rodiny a pomoc společnosti. Protože si přeci za to mohou sami. Druhou skupinou jsou lidé, kteří se psychicky nedokáží přizpůsobit společenským změnám. Můžeme je nazývat asociály, disociály, ale to nic nemění na skutečnosti. Tito lidé by neměli problémy v kmenových společenstvích, společnostech, které se nemění a když, tak ty změny probíhají nepozorovaně. Tato skupina se často prolíná s první skupinou. Není totiž kouře bez ohně. Tito lidé potřebují dlouhodobou práci založenou na poznatcích psychologů a psychiatrů. Bohužel na to nemá nikdo čas a je málo terénních pracovníků a i kdyby, tak chybí pomoc státu v sociálních bytech a dotovaných zaměstnáních. To stát raději nacpe nesmyslné peníze do integrace Romů. 

Třetí skupinou jsou lidé s vysokoškolským vzděláním, jejichž inteligence hraničí s genialitou. Tito lidé, jejichž inteligence převyšuje průměr společnosti se často cítí nepochopeni a neuznání. Proto se uzavírají do sebe a často končí na ulici, protože nejsou schopni pochopit, že je nikdo nechápe a žijí svůj vnitřní život na ulici.

2 1
možnosti
MK

Je v tom určitý autismus  a oni svým způsobem autisté jsou. Bohužel, zde je mnohdy problém jim pomoci, protože si myslí, že jsou chytřejší než ostatní. Což je sice případ Polického mimo té geniality. To je obyčejný hlupák, který není schopen nic pochopit. Ani triviální graf o vzestupu násilností na ženách s přibývajícím počtem imigrantů z islámských zemí ve Švédsku.

2 1
možnosti
ZB

Mnoho bezdomovcu jsou alkoholici.Pokud by si byli schopni vyřídit socialní dávky mají alespon na ubytovnu a jídlo.Cikána jsem mezi bezdomovci ještě neviděl.Pokud rád podpoříte ochlasty a nemakačenka nikdo Vám v tom nebrání...

1 1
možnosti
Foto

Zkuste si můj blog přečíst ještě jednou, vím, že je pro Vás těžké pochopit i jednoduchý text, ale já to o Vás vím a jsem proto trpělivý.

2 2
možnosti
MK

Kdo my ????? Já v žádném případě NE. Migranty, přesněji nájezdníky,  okamžitě nevyplaceně zpět. No houmlesáci, též squatteři, jsou taky problém, ale to je  náš a interní

1 0
možnosti
VC

Navíc lžou i o svém věku. Aby bzli méně hlídaní, tvrdí, že jsou mladiství. My pak platíme doktory aby určili jejich biologický věk.Rv

2 0
možnosti
PZ

P23a46v54e29l 33Z89e29m81a47n

28. 7. 2015 13:53

karma  R^ naprosto přesné, jen obhájce zahraničních kriminálníků oikobobní rasista Polický jako vždy nepochopil

2 1
možnosti
Foto

Pane Ptáčku jste jako obvykle zcela mimo.Rv

Ten náš bezdomovec není pronásledován režimem a neutíká před válkou. pokud by si vyřídil socialní dávky a využil možností, které náš socialní systém nabízí (státní i případně soukromý). Ten náš bezdomovec se prostě dopustil podvodu přestože měl spoustu jiných možností jak to řešit-je tedy logické, že bude po zásluze potrestán.

Pokud se týká imigrantů ti v drtivé většině pracují.

Vy srovnáváte bezdomovce který chce žít bez povinností mimo systém, který cíleně zneužívá s lidmi, kteří chtějí pomoc a následně žít v systému včetně plnění si svých povinností.

2 16
možnosti
TB

bezdomovec porušil zákon, ale ti imigranti také, pač nelegálně překročili hranice ;-)

3 1
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2105x
Téměř celý život pracuji na elektrárnách a jak s oblibou říkám, živí mě fyzika. Rád se bavím a nejzábavnější jsou nová poznání :)

Seznam rubrik